JFS El & Energi
när det gäller bra service

Hur fungerar ELIQ?

ELIQ består av två enheter: en sändare och en pekskärm. Sändaren drivs med ett utbytbart batteri och fästs enkelt på din elmätare med hjälp av en dubbelhäftande tejp (och en monteringsmall). Sändaren läser av elmätarens pulsdiod med ett optiskt läsöga och skickar information och elförbrukningen trådlöst till pekskärmen som därmed kan placeras på lämplig plats i hemmet.

Det är mycket enkelt att installera ELIQ. Sändaren monteras med självhäftande tejp (medföljer) ovanpå elmätarens pulsdiod. Pekskärmen ansluts sedan till ett vägguttag och ber dig mata in grundinställningar (datum, elpris, mm).
Pekskärmen kan sedan placeras där den passar bäst i hemmet, monterad på väggen eller på exempelvis ett bord, med det medföljande stativet.

Vill du se en installationsfilm kan du klicka på den här länken, så kommer du till Exibeas hemsida. Exibea är leverantör av ELIQ.

Viktigt att komma ihåg!
Det är viktigt att notera att det alltid är elräkningen som man får från elbolaget som är den rätta. Om elförbrukningen som redovisas på elräkningen skiljer sig från den i ELIQ så är det elräkningen som stämmer.